Huishoudelijke hulp helpt Nel zodat ze thuis kan blijven wonen

Nel, blijft nog lekker thuis

Het verhaal van Nel en haar hulp Anneke

Vandaag, dinsdag 15 mei, is speciaal want het is de Dag van de Huishoudelijke Hulp

En speciaal is de huishoudelijke hulp want zij is onmisbaar. Zo ook voor Nel (91 jaar) die in december via Home Works interieurverzorgster Anneke vond.

Vandaag op de Dag van de Huishoudelijke Hulp vragen we aandacht voor de huishoudelijke hulp en voor het goede werk dat deze hulpen verrichten. Maar belangrijker nog: we laten vooral zien wat een hulp voor iemand kan betekenen. Want het is een heel persoonlijke samenwerking, die van de hulp en haar klant. Dit jaar doen we dat met het verhaal van Nel (91 jaar) en haar hulp Anneke.

Nel blijft lekker thuis mede door de fijne hulp

Nel is weduwe en kan, mede dankzij haar werkster, zelfstandig blijven wonen in haar huis in Amerongen. Nadat haar vaste hulp ziek werd, ging Nel op zoek. In december 2017 vond zij Anneke. Het bleek een uitstekende match en Nel was nogal verrast door Anneke haar kordate aanpak.

Ze schreef de volgende lieve woorden over haar nieuwe huishoudelijke hulp:

“Anneke is een fijne meid. Betrouwbaar en altijd op tijd. De eerste kennismaking was goed, zoiets geeft een nieuwe klant moed. Ik had mijn hulp al 20 jaar, ziek worden is heel naar. Anneke keek eens rond, zag hier en daar een spinnen rag. Vraag één was: ‘Hebt u een plumeau?’, mijn antwoord: ‘Ja hoezo?’ Dan ga ik daar eerst mee aan het werk. De spinnen op de loop en de luchtkoker gesloopt. Het eerste uur alleen maar benen op de trap. Het ongedierte verdween rap. U hoort het tot op heden is uw klant zeer tevreden.”

Na deze mooie woorden belden we nog even met Nel:

“Ik ben 91 jaar en woon nog lekker op mezelf. Op je oude dag is het belangrijk dat de boel goed onderhouden wordt anders zeggen de kinderen dat je rijp bent voor het bejaardentehuis en daar zit ik niet op te wachten. Ik had 20 jaar een vaste werkster maar helaas werd zij ziek. Daarom ging ik in december op zoek naar een nieuwe hulp. Ik kwam terecht bij een organisatie voor huishoudelijke hulp en zij vonden Anneke voor me. Anneke verraste me toen ze de eerste keer langskwam, ik wist niet wat ik zag. Het enige wat ik zag waren benen op de trap!”

“Anneke komt nu twee keer in de maand langs. We hebben een mooi schema gemaakt dat we vooraf, tijdens ons ‘werkoverleg’, bespreken met een kop koffie erbij. Daarna gaat ze aan de slag. Ja, Anneke en ik hebben een goede klik. Ik houd van mensen die recht door zee zijn. En natuurlijk is het ook een kwestie van vertrouwen, over en weer. Ik ben ontzettend blij met haar.”

Uit blijk van dank en waardering bezorgen we vandaag namens Nel een mooi boeket bij Anneke.