De dag van de huishoudelijke hulp

Wat meer aandacht en respect voor de huishoudelijke hulpen.

Met dat idee werd 15 mei uitgeroepen tot de dag van de huishoudelijke hulp.

Huishoudelijk werk bestaat natuurlijk al heel erg lang. En sommigen doen alles zelf en anderen hebben daar hulp bij nodig of vinden het gewoon prettig.

Als Vereniging van huishoudelijke hulpen vindt Home Works het belangrijk om toch af en toe stil te staan bij de hulp die mensen elkaar geven.

In vergelijking met veel andere beroepen is het werk van de huishoudelijke hulp bijzonder. De hulp komt in de privé omgeving van de klant en beiden bouwen in de loop der tijd soms een persoonlijke warme band op die veel verder gaat dan enkel de huishoudelijke werkzaamheden.
In 2014 hebben we als start de huishoudelijke hulp zelf eerst eens in het zonnetje willen zetten middels een make-over en fotoshoot. Dit jaar zetten we de relatie tussen huishoudelijke hulp en klant in het zonnetje.

Op onze facebookpagina hebben we een oproep gedaan naar mooie verhalen over de relatie die hulp en klant met elkaar kunnen hebben. Juist in dit jaar waar er veel veranderingen zijn geweest bij de door de overheid vergoedde huishoudelijke hulp lazen we soms verdrietige maar toch vooral ook mooie verhalen over al het goede. Een van de inzenders hebben we benaderd om haar verhaal dit kwartaal op de website te tonen. In het komende jaar zullen we namelijk elk kwartaal een inkijkje in zo’n fijne relatie laten zien.