Naomi Shanks (31) uit Amstelveen

Ik heb nooit de ambitie gehad om carrière te maken. Ik wilde vroeger mama worden en met dieren werken. Dat is allebei gelukt: ik ben moeder van twee jongens van 4 en 6,5 jaar (dat halve jaar is belangrijk hoor!) en heb een opleiding dierverzorging en paardenhouderij gedaan. Ik heb ook eigen paarden gehad. Daarnaast heb ik voor een bankinstelling gewerkt, daar vond ik het ook leuk om service te verlenen. Ik moet voor iets of iemand kunnen zorgen, dan ben ik op mijn best.

In mijn vrije tijd ben ik ook verzorgend bezig, als manager van een heren rugbyteam. Dat is echt mijn ding, ik ben tussen de mannen opgegroeid en kan ze prima hebben. Eigenlijk heb ik er gewoon 32 kinderen bij in het weekend. Elke zaterdag sta ik op het veld, en doordeweeks regel ik ‘s avonds na mijn werk van alles, van fysiotherapie tot vervoer. Dat is mijn ontspanning. Ik ben de vrouw die altijd pleisters in haar tas heeft. Dat had ik trouwens nooit van mezelf verwacht, als puber was ik erg egoïstisch. En ook nu heb ik af en toe even tijd voor mezelf nodig, anders red ik het niet.

Ik ben anderhalf jaar geleden gescheiden, we woonden in Zwolle, en ik ben weer teruggekeerd naar Uithoorn. Terug in het nest, bij mijn familie. In mijn zoektocht naar werk vond ik het vooral belangrijk dat ik iets verzorgends kon doen, en mijn uren zelf kon indelen. De verhuizing van Zwolle naar Uithoorn was best een cultuurshock voor de kinderen, daarom wil ik de komende tijd dicht bij ze blijven. Nu heb ik dat allebei: Home Works vult mijn agenda voor me in en ik kan mijn cliënten helpen. Daarbij geef ik graag nét dat beetje extra. Soms poets ik even wat sneller, omdat ik dan een uur over heb om met een bejaarde cliënt mee te gaan naar de therapeut. En als ik daar iemand blij mee kan maken wil ik ook best mee naar het ziekenhuis. Juist de mensen die als lastig te boek staan, kan ik heel goed hebben. Ik kan het prima vinden met de grootste haaibaaien.”