Vaak betekenen huishoudelijke hulpen veel meer dan een paar extra handen in het huishouden. Natuurlijk wisten we dit al, maar uit de reacties op onze Facebook oproep werd dit nogmaals enorm duidelijk. Uit de honderden reacties die we ontvingen, kregen we van veel mensen te horen dat hun huishoudelijke hulp onmisbaar is. In sommige gevallen wordt de huishoudelijke hulp zelfs als onderdeel van het gezin gezien.

In Mieke vond ze de perfecte hulp

Een mooi voorbeeld hiervan is Mieke, de huishoudelijke hulp van Annet. Annet is invalide geworden nadat er bij een operatie iets misgegaan is. Ze heeft oedeem en een versleten rug en heeft haar hulp echt nodig, zelf kan ze het helaas niet meer. In Mieke vond ze de perfecte hulp voor haar. Mieke is punctueel, altijd vrolijk en doet alles wat haar gevraagd wordt en meer. Volgens Annet is het grof geschut: “alle kasten worden gedaan, ze doet de hele mikmak. Alles wat ik zelf niet kan, doet ze met alle liefde.”

Volgens Annet is deze situatie extra uitzonderlijk omdat Mieke een lichte verstandelijke beperking heeft. “Ook heeft ze een dochtertje van bijna 7 dat al bij de geboorte een heftige hartoperatie onderging, ze heeft zelf dus haar handen vol maar toch doet ze het huishouden heel goed.”

Ze had mijn dochter kunnen zijn

Ook buiten de werkuren zien Annet en Mieke elkaar geregeld. “Mijn kleinkinderen zitten op dezelfde school als haar kinderen. Soms ga ik op de scootmobiel mijn kleinkinderen ophalen en dan is het altijd gezellig wachten met Mieke. We maken een praatje. Ze had mijn dochter kunnen zijn, dat maakt het heel bijzonder.”

Annet (links) en Mieke, ze had mijn dochter kunnen zijn

Als we vragen wat Annet’s boodschap aan Mieke zou zijn, sluit ze af met: “Mieke, je bent voor mij uniek, bijzonder en onmisbaar. Ik ben heel erg blij met je en ik hoop dat we nog heel veel jaren zo door kunnen gaan samen.”

Wij van de dag van de huishoudelijke hulp en alle overige collega huishoudelijke hulpen wensen jullie natuurlijk ook het beste toe! Uiteraard zorgen wij ervoor dat Mieke vandaag als verrassing een mooie bos bloemen uit naam van Annet bezorgd krijgt. En met deze bloemen willen we eigenlijk alle hulpen danken voor de fijne hulp die zij dag in dag uit bieden aan zoveel dankbare klanten. Bedankt collega!

Nu in 2019 hebben we niet één hulp in het zonnetje gezet op deze site maar gelijk drie. Lees nu ook over hoe kat Evi gered werd en over Christina