Hoe haar eerste cliënt haar kat redde!

Aangezien de band tussen huishoudelijke hulpen en hun cliënten centraal staan tijdens de Dag van de Huishoudelijke Hulp, hebben we verschillende oproepen gedaan op Facebook om verhalen te verzamelen. Hoewel we voornamelijk reacties ontvingen van cliënten die hun hulp in het zonnetje wilden zetten, hebben we ook een leuke reactie ontvangen van een hulp die een wel heel bijzonder verhaal had over een cliënt.

Zo schreef Melissa ons over een cliënt waar ze al 11 jaar werkzaam is, tevens haar eerste cliënt. Toen Melissa bij deze cliënt begon, bleek het al snel een match. Zowel Melissa als haar cliënt delen namelijk een grote liefde voor katten. Melissa had net haar kat Evi toen ze begon als hulp bij deze mevrouw. Mevrouw had vroeger katten, maar daar liep het helaas niet goed mee af. “Toen ik bij mevrouw kwam werken had ze al geen katten meer, maar ze bekommerde zich wel om de mijne.”

Melissa en kat Evi

Een enorm sterke band

“Toen ik bij mevrouw begon, leefde haar man nog. Inmiddels is hij overleden en dat doormaak je als huishoudelijke hulp toch ook echt mee, dat schept natuurlijk een enorm sterke band. We delen lief en leed samen en toen ik in een noodsituatie terechtkwam met mijn kat Evi heeft zij ervoor gezorgd dat alles goed kwam.” In 2012 werd Evi plotseling ziek en toen Melissa ’s avonds laat de spoedarts belde, gaf deze aan dat Melissa de volgende ochtend meteen met Evi langs moest komen als er geen verandering had opgetreden.

Melissa (rechts) en de klant die haar bijstond ten tijde van nood

“De dierenkliniek zat eerst om de hoek maar was verhuisd naar een locatie buitenaf. Ik had blinde paniek en wist niet wie ik moest bellen. Er waren geen buren thuis en verder werkte iedereen gewoon. Zelf heb ik geen auto. Uiteindelijk heb ik mevrouw gebeld en gevraagd of zij me kon helpen. Ze stond meteen voor me klaar en heeft Evi en mij naar de dierenkliniek gebracht. Zonder haar had ik niet geweten hoe ik daar gekomen was.”

Gelukkig is het helemaal goedgekomen

Gelukkig is het helemaal goedgekomen met Evi en is hij nog steeds gezond, gelukkig en prachtig. “Ik zou niet weten hoe het af had kunnen lopen als mevrouw er niet was geweest.”

Wij zijn blij om te horen dat het allemaal goed is afgelopen en hopen op nog vele fijne jaren voor zowel jullie samenwerking als mooie Evi!

Wij van de dag van de huishoudelijke hulp wensen overigens niet enkel de twee hoofdpersonen van dit verhaal fijne jaren samen maar alle hoofdpersonen van alle verhalen die klanten en huishoudelijke hulpen samen meemaken in de fijne relatie die zij met elkaar hebben. Proost huishoudelijke hulp, …deze is voor jou!

Nu in 2019 hebben we niet één hulp in het zonnetje gezet op deze site maar gelijk drie. Lees nu ook over Christina en over liefde