Ze is altijd de stille achtergrond, maar wel één waar je op rekent.”

Zo nu en dan ontvangen wij van de-dag-van-de-huishoudelijke-hulp leuke verzoekjes, van organisaties of cliënten van huishoudelijke hulpen die een hulp in het zonnetje willen zetten. Zo ook van Stella Verhagen (rechts op de foto). Zij en man Jan hebben al meer dan twintig jaar dezelfde huishoudelijke hulp. Haar naam is Christina, die geen idee heeft dat dit artikel vandaag geplaatst is. Verrassing Christina :-)!

Christina is echt onderdeel van ons huishouden geworden

“Al meer dan twintig jaar komt Christina elke vrijdag bij ons schoonmaken. Toen ze bij ons begon, voelde ik me een beetje opgelaten, alsof ik dan ook maar wat moest doen aan het huishouden. Inmiddels weet ik dat zij het geen enkel probleem vindt als ik lekker de krant zit te lezen terwijl zij aan het werk is.” De kinderen zijn inmiddels het huis uit, Jan is gepensioneerd, maar desondanks vertelt ze dat het heel fijn is om Christina’s hulp te hebben. “Ik kan altijd op haar rekenen, ze is ontzettend betrouwbaar en als je haar een keer vraagt iets extra’s te doen dan vindt ze dat geen probleem. Zelf komt ze ook met ideeën, als het bijvoorbeeld weer een tijdje geleden is dat ze een bepaalde kast heeft leeggeruimd. Christina is echt onderdeel van ons huishouden geworden.”

Als je zolang dezelfde hulp in huis hebt, is het vanzelfsprekend dat je ook wel eens dingen met elkaar deelt. “Er heerst een oprechte persoonlijke interesse. Ingrijpende gebeurtenissen komen wel aan bod en er is dan ook ruimte om daar een praatje over te maken. Bij ons werd er een keer ingebroken, maar ik vertrouw Christina volledig als ik even het huis uit moet om boodschappen te halen of iets anders te doen. Ik weet dat ze het huis perfect afsluit. Het is een fijn gevoel dat ik weet dat zij altijd haar ding kan doen.”

Stella en Jan hebben Christina al eens eerder verrast. “Toen Christina 12,5 jaar bij ons schoonmaakte, heb ik de voorvrouw van haar regio gebeld met de vraag of we iets leuks voor haar konden doen als blijk van waardering. Ik had zelf een mandje met cadeautjes samengesteld en haar leidinggevende kwam langs om een bloemetje te overhandigen. Christina kwam die dag aan en is zich wezenloos geschrokken toen ze haar leidinggevende zag. Ze was bang dat we haar betichtten van diefstal of dat er een ander probleem was en dat haar leidinggevende daarom aanwezig was. We hebben er allemaal hard om gelachen en uiteindelijk vond ze het natuurlijk hartstikke leuk.”

Je bent een rots in de branding

Als Stella gevraagd wordt of ze nog een boodschap aan Christina heeft, dan luidt die als volgt: “Je bent een rots in de branding als het aankomt op het huishouden. Je bent totaal ingeburgerd hier en ik vind het heel fijn dat ik zo goed op je kan rekenen!”

Bij Home Works, de huishoudelijke hulp organisatie van Christina, werd ook een goed woordje voor haar gedaan. Eén van de servicecoördinatoren opperde hetzelfde idee om iets voor Christina te doen omdat ze naar zijn zeggen een ‘echte topper’ is. Dat een cliënt hem al voor was geweest, verbaasde hem dan ook niet.

Weet dat er veel erkenning is voor het onmisbare werk dat jij levert

Christina, we hopen allemaal van harte dat je hierdoor op een positieve manier bent verrast en dat je weet dat er veel erkenning is voor het onmisbare werk dat jij levert. Namens Stella en Jan laten we een bloemetje bij je bezorgen. We hopen dat je nog vele jaren met plezier zoveel mensen blij kunt maken!

Met dit bericht over en bloemetje voor Christina willen we niet alleen haar maar gelijk alle huishoudelijke hulpen in het zonnetje zetten die de ruim anderhalf miljoen klanten in Nederland hulp bieden. Collega huishoudelijke hulp, …..deze is ook voor jou!

Nu in 2019 hebben we niet één hulp in het zonnetje gezet op deze site maar gelijk drie. Lees nu ook over hoe kat Evi gered werd en over liefde

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *