De verzorgende powervrouw

Irene Bojawal (51) uit Gouda

“Ik ben thuis ook een poetser, mijn huis ziet er keurig uit. In mijn ouderlijk huis werd vroeger ook altijd goed schoongemaakt. Mijn moeder is inmiddels 94, maar die doet nog steeds van alles zelf in het huishouden. Ik kom uit een gezin van harde werkers, die mentaliteit heb ik dan ook meegekregen. Ik werk van maandagochtend tot vrijdagavond, fulltime. Of ik daar niet moe van word? Welnee, ik ben een energiek mens en ik kan niet tegen een saai leven. Ik haal veel waardering uit mijn werk en ik heb met veel van mijn cliënten een gezellig contact. Ik ben van nature een verzorgend type, ik vind het fijn om het mensen naar de zin te maken.

In mijn vrije tijd houd ik natuurlijk mijn eigen huis aan kant, ik kan enorm genieten als alles weer spic en span is. Om te ontspannen speel ik klassiek gitaar, en ik mag graag knutselen. Ik kan uren zitten priegelen om zo’n 3-D kaart te maken. Samen met mijn vriend maak ik graag uitstapjes. Lekker winkelen, of op vakantie, naar het Zwarte Woud. De lucht ruikt daar zo lekker fris en het is er zo schoon. Als ik terugkom in Nederland erger ik me suf aan al het zwerfvuil in de bermen. Dat is toch nergens voor nodig?

Omdat ik zo tenger ben, krijgen mensen nogal snel de verkeerde indruk van mij. Ze denken dat ik niet zo sterk ben, geestelijk en lichamelijk. Dat valt reuze mee, ik kan keihard werken en ben nooit ziek. En ook geestelijk ben ik sterk, ik heb heel wat meegemaakt in mijn leven. Je wordt sterk door het leven dat je leidt.”